DIY recept cg proof conditioner bar voor droog haar met rozemarijn handgemaakteskincare

DIY recept cg proof conditioner bar voor droog haar met rozemarijn

DIY recept cg proof conditioner bar voor droog haar met rozemarijn

Ingrediënten:

Benodigdheden:

  • Hittebestendige kom
  • Steelpan
  • Siliconen mal voor conditioner bars

Instructies:

  1. Vul de steelpan met een beetje water en breng het aan de kook. Plaats de hittebestendige kom op de steelpan, zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (dit creëert een dubbele boiler).

  2. Smelt de shea boter, cacaoboter, bijenwas en jojoba-olie in de hittebestendige kom. Roer regelmatig totdat alles volledig gesmolten en goed gemengd is.

  3. Haal de kom van de hittebron en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg dan de rozemarijnolie toe en meng het goed.

  4. Giet het mengsel in de siliconen mal voor conditioner bars. Zorg ervoor dat de mal volledig gevuld is.

  5. Laat de conditioner bars volledig afkoelen en uitharden. Dit kan enkele uren duren, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

  6. Haal de conditioner bars voorzichtig uit de mal. Ze zijn nu klaar voor gebruik!

Gebruik: Na het wassen van je haar, wrijf je de conditioner bar over je natte haar. Concentreer je op de haarpunten en vermijd de hoofdhuid. Laat de conditioner een paar minuten intrekken en spoel het daarna grondig uit.

Bewaar de conditioner bar op een koele, droge plaats tussen gebruik. Zorg ervoor dat de bar niet constant in contact komt met water, anders kan hij snel oplossen.

Deze conditioner bar bevat voedende ingrediënten zoals shea boter, cacaoboter en oliën die helpen om droog haar te hydrateren en te verzachten. Rozemarijnolie staat bekend om zijn verkwikkende eigenschappen en kan de haargroei bevorderen, de hoofdhuid stimuleren en het haar versterken.

Zorg ervoor dat je het product eerst op een klein stukje huid test om ervoor te zorgen dat je geen allergische reactie hebt op een van de ingrediënten. Als je twijfelt, raadpleeg dan een dermatoloog.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.