DIY recept anti roos shampoobar handgemaakteskincare

DIY recept anti roos shampoobar

DIY recept anti roos shampoobar

Ingrediënten:

150 gram gezuiverde water

60 gram natriumhydroxide (NaOH)

200 gram kokosolie

100 gram sheaboter

50 gram castorolie

20 gram tea tree olie

20 gram rozemarijn olie

20 gram pepermunt olie

1 eetlepel geactiveerde houtskoolpoeder

Instructies:

1. Weeg alle oliën en de geactiveerde houtskoolpoeder af en zet apart.

2. Meng het gezuiverde water en natriumhydroxide in een hittebestendige container totdat het volledig is opgelost en de oplossing helder is. Laat de oplossing afkoelen tot ongeveer 40 graden celsius.

3. Smelt de kokosolie en shea butter in een andere hittebestendige container op laag vuur tot het volledig is gesmolten. Voeg de castorolie toe en meng alles goed door elkaar. 

4. Wanneer de lye oplossing en oliemengsel beide ongeveer dezelfde temperatuur hebben bereikt, voeg dan de lye oplossing langzaam toe aan het oliemengsel terwijl je continu blijft roeren met een staafmixer.

5. Voeg vervolgens de tea tree olie, rozemarijn olie, pepermunt olie en geactiveerde houtskoolpoeder toe en blijf mengen tot alles goed is vermengd.

6. Giet het mengsel in een mal en laat het minstens 24 uur uitharden.

7. Haal de shampoobar uit de mal en laat deze nog eens 1-2 weken uitharden op een droge, koele plaats voordat je het gebruikt.

Deze shampoo bar is ideaal voor mensen die last hebben van roos. Tea tree olie en rozemarijn olie hebben beide antischimmel en antibacteriële eigenschappen, terwijl pepermuntolie de hoofdhuid stimuleert en de doorbloeding verbetert. De geactiveerde houtskool helpt om eventuele onzuiverheden en talg te absorberen en weg te spoelen. 

#selfcareweekend

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.