DIY-recept-hydraterende-lipbalsem-met-sinaasappelolie handgemaakteskincare

DIY recept hydraterende lipbalsem met sinaasappelolie

DIY recept hydraterende lipbalsem met sinaasappelolie

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Smelt de bijenwas, kokosolie en sheaboter: Plaats de bijenwas, kokosolie en sheaboter in een hittebestendige kom of glazen pot. Smelt de ingrediënten au bain-marie door de kom in een pan met een beetje water op laag vuur te plaatsen. Roer regelmatig totdat alles volledig gesmolten en goed gemengd is.

  2. Voeg sinaasappelolie toe: Haal het mengsel van het vuur en voeg 5-10 druppels sinaasappel etherische olie toe, afhankelijk van hoe sterk je de geur wilt hebben. Roer goed om de olie gelijkmatig te verdelen.

  3. Giet in containers: Giet het gesmolten mengsel voorzichtig in kleine lippenbalsempotjes of -buizen. Wees voorzichtig, want het mengsel kan heet zijn. Laat de lipbalsem volledig afkoelen en stollen voordat je de containers sluit.

  4. Laat het uitharden: Laat de lipbalsem enkele uren tot een nacht uitharden voordat je het gebruikt. Zodra het volledig is uitgehard, kun je de lipbalsem gebruiken zoals je wilt!

De toevoeging van sinaasappelolie zal een verfrissende en fruitige geur aan je lipbalsem geven, waardoor het aanbrengen een plezierige ervaring wordt.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.