Aha handgemaakteskincare

Aha

Aha

AHA, ofwel Alpha Hydroxy Acids, zijn een groep van natuurlijke zuren die worden gebruikt in verzorgingsproducten vanwege hun exfoliërende eigenschappen. Deze zuren worden verkregen uit verschillende bronnen, zoals melk, suikerriet en fruit. In dit blog zullen we meer inzicht geven over wat AHA zijn, hoe ze werken en welke voordelen ze bieden voor de huid.

Wat zijn AHA?

AHA zijn organische zuren die worden gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege hun exfoliërende eigenschappen. De meest voorkomende soorten AHA zijn glycolzuur, melkzuur en citroenzuur. Glycolzuur wordt gewonnen uit suikerriet, terwijl melkzuur wordt gewonnen uit melk en citroenzuur wordt gevonden in citrusvruchten zoals citroenen en sinaasappels.

Hoe werken AHA?

AHA werken door de dode huidcellen op de bovenste laag van de huid af te breken en te verwijderen. Dit proces staat bekend als exfoliatie en het helpt de huid er frisser en helderder uit te laten zien. AHA zijn ook in staat om de huidtextuur te verbeteren door de productie van collageen te stimuleren. Collageen is een eiwit dat de huid stevig en elastisch maakt en dat afneemt naarmate we ouder worden. Door de productie van collageen te stimuleren, kunnen AHA helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Voordelen van AHA in verzorgingsproducten

AHA hebben verschillende voordelen voor de huid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van verzorgingsproducten met AHA:

  1. Exfoliatie: AHA helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het bevorderen van de groei van nieuwe huidcellen, waardoor de huid er stralender uitziet.

  2. Vermindert fijne lijntjes en rimpels: AHA kunnen helpen de productie van collageen te stimuleren, waardoor de huid er steviger en elastischer uitziet. Dit kan fijne lijntjes en rimpels verminderen en de huid er jonger uit laten zien.

  3. Verbetert de huidtextuur: AHA kunnen helpen bij het verbeteren van de huidtextuur door het verminderen van poriën en het verbeteren van de huidstructuur.

  4. Verbetert de teint: AHA kunnen helpen bij het verbeteren van de teint van de huid door het verminderen van donkere vlekken en het verbeteren van de algehele helderheid van de huid.

  5. Geschikt voor alle huidtypen: AHA zijn geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid. Verzorgingsproducten met AHA bevatten doorgaans lage concentraties van deze zuren, waardoor ze mild genoeg zijn voor dagelijks gebruik.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.